Szolgáltatások

Funkcionális és gyógyító táplálkozás

A nyugati étrend 90 százalékban olyan táplálékokból áll, amelyeket megemésztünk, 10 százalékban pedig olyanokból, amelyekkel a baktériumaink etetnek minket mindennap. Ez olyan, mintha 9 ebéd után a tizediket a ház ajándékaként kapnánk.

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk – és az sem mindegy, hogy a baktériumaink mivel etetnek bennünket. Másképp fogalmazva egy példával: amikor a testsúlyunk a téma, nemcsak a zsíros kalóriákra kell gondolnunk, hanem arra a baktériumvilágra is, amelyik mindig ott ül velünk az étkezőasztalnál.

Hogy lehetséges az, hogy egyesek bosszantó zsírpárnákat növesztenek, pedig semmivel nem esznek többet másoknál? 

Túlsúlyos embereken végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a bélflórájuk összességében kevésbé összetett, és bennük olyan baktériumcsoportok vannak többségben, amelyek elsősorban szénhidrát-anyagcserét bonyolítanak. A sikeres elhízáshoz azonban még jó pár tényezőnek adottnak kell lennie, például a gyulladásnak…

Az anyagcsereproblémáknál, mint a túlsúly, a diabétesz vagy a magas vérzsírszint, legtöbbször enyhe gyulladásra utaló jeleket is találhatunk a vérben. A gyulladás lényege, hogy az immunrendszer szembeszáll a baktériumokkal. A pajzsmirigyre gyakorolt hatásuk is mérhető: kevesebb pajzsmirigyhormon tud termelődni a bakteriális gyulladáskeltő anyagok hatására.

Összefoglalva tehát, fontos tisztában lennünk, hogy nem csak a baktériumaink okozhatnak gyulladást, hanem az elhízás önmagában, a hormonális egyensúly felborulása, a D vitamin-hiány szintén a lehetséges okok között található!

 

Buda

HELIOR Medical; 1114 Budapest, Bartók Béla út 15.d.5.em.30.

Pest

Femcare miniklinika; 1195 Budapest, Petőfi utca 48.

Email: info@hormonalisegyensuly.hu

Tel.: 06 30 126 0711

Web: hormonalisegyensuly.hu